Aalders Medisch Pedicure
1998-2023


Pedicurebehandelingen

Behandeling 1e keer:

Uitgebreide anamnese
Scan van uw voeten
In kaart brengen van problemen
Behandelplan i.o.
Instrumentele (deel) behandeling


Instrumentele behandeling
Desinfectie van de voeten
Het knippen en mechanisch afwerken van de nagels
Het schoonmaken van de nagelomgeving
Behandelen van ingroeiende nagels
Verwijderen van overtollig eelt en likdoorns
Behandelen van kloven
Mechanisch afwerken eeltlocaties
Desinfectie van de voeten
Aanbrengen terugvettend product


Deelbehandeling
Korte behandeling voor bv alleen nagels knippen of een likdoorn verwijderen


De behandelingen worden uitgevoerd in een uiterst professionele praktijkruimte waar gebruik gemaakt wordt van de nieuwste technieken.


Oncologische voet
Door kanker en/of de behandeling tegen kanker kunnen er allerlei problemen ontstaan aan uw huid en/of nagels. Ook aan de huid en nagels van uw voeten. Juliette heeft speciale bijscholing gevolgd om de voeten van personen met kanker te kunnen behandelen en is op de hoogte van eventuele contra-indicaties.
Door de kanker of de behandeling kan uw huid dun worden, droog worden, kunnen er kloven of blaren ontstaan.  Uw huid kan verkleuren of u kunt huiduitslag krijgen.  Ook aan uw nagels kunnen plotseling allerlei complicaties ontstaan: uw nagels kunnen scheuren, splijten, dun worden, ribbels krijgen, ingroeien of er kan een schimmel onder uw nagel ontstaan.  Reeds bestaande huid en nagel problemen kunnen verergeren.
Als u wordt behandeld met cytostatica en/of doelgerichte therapie dan kunt u het hand- en voetsyndroom ontwikkelen.  De huid van uw handpalmen en voetzolen kan rood worden, zeer pijnlijk zijn er kunnen blaren ontstaan en uw huid kan gaan vervellen.
Het is verstandig om uw voeten te laten controleren en behandelen voordat u met cytostatica begint. Dit om complicaties tijdens die behandeling te voorkomen.

Medisch Pedicure Sport

Medisch sportpedicures behandelen atleten van elk niveau, die klachten hebben van de huid en/of nagels van de voeten, of die een preventief voetverzorgings- en/of schoenadvies wensen in het kader van hun sportuitoefening.

De primaire doelstelling van de medisch sportpedicure bestaat uit het verbeteren en/of optimaliseren van de conditie van de voeten van de atleet. De sportpedicure richt zich daarbij specifiek op het optimaal houden en het herstellen van de balans tussen belasting en belastbaarheid van huid en nagels van de voeten van atleten. De werkwijze van de sportpedicure bestaat uit het voorkomen, verminderen en/of opheffen van huid- en nagelproblemen van de voeten.

Een sportpedicure is inhoudelijk vooral gericht op het toepassen van voetverzorgingsmethoden en technieken bij sport gerelateerde problematiek. De sportpedicure kan een analyse maken van de voet-, huid- en nagelbelasting bij diverse takken van sport, een behandelplan opstellen, de behandeling uitvoeren en juiste adviezen geven. Het geven van advies kan over allerlei onderwerpen gaan zoals juiste voetzorg, het maken van een keuze van voetzorgproducten, keuze van diverse hulpmiddelen, adviseren een andere discipline te raadplegen (sportmasseur, sportpodotherapeut, sportfysiotherapeut), etc.
Dit diploma geeft recht op certificering in het SCAS, ( Stichting Certificering Assessoren in de Sport)


Diabetische voet
Mensen met diabetes kunnen complicaties hebben aan hun voeten als gevolg van hun ziekte. Door de specialisatie ‘Diabetische Voet’ kan Juliette professionele hulp en verzorging geven. 

Reumatische voet
Voor iemand met reumatische klachten is het belangrijk om naar een pedicure te gaan die kennis heeft over deze ziekte en de gevolgen. Door deze specialisatie kan Juliette zorgen voor drukverlichting bij knobbels en goede adviezen geven over materialen en hulpmiddelen.


Orthesiologie
Doordat Juliette een specialisatie heeft in orthesiologie kan ze diverse drukplekken ontlasten, met name aan en tussen de tenen. Ook kan ze ortheses maken voor het reguleren van de teenstand (bijvoorbeeld bij hamertenen).

Vilttechniek
De vilttechniek wordt gebruikt om direct verlichting te bieden bij hevige drukpijnen aan de tenen of voet.

Nagelbeugeltechniek
Juliette is gespecialiseerd in nagelbeugeltechnieken. Dat betekent dat ze met behulp van metaal of kunststof een op maat gemaakte beugel kan maken die bedoeld is om de nagel naar een juiste vorm te corrigeren.

Codecertificaat
Het codecertificaat geeft aan dat ze als pedicure voldoet aan alle wettelijke- en branche-eisen die worden gesteld aan hygiëne, milieu en arbeidsomstandigheden.